Korkeasta rakennusteknisestä osaamisesta huolimatta Suomi on täynnä hometaloja. Rakentamisen haasteena ovat ilmasto, tiiviit talot ja uudet, testaamattomat rakennusmateriaalit ja -tavat sekä kiireessä tehty, huono työn jälki. Samalla kasvava joukko ihmisiä sairastuu jopa pysyvästi sisäilman epäpuhtauksien, kuten kosteusvaurioista syntyvien mikrobien ja kemikaalien takia. Sairastuneiden oikeus- ja sosiaaliturva on olematonta: kotinsa, irtaimistonsa sekä terveytensä ja työkykynsä voi menettää ja saada korvausten sijaan luulosairaan leiman. Moni sairastelee tietämättä, että syynä on huono sisäilma – ja julkinen terveydenhuolto kuormittuu turhaan.

24. helmikuuta 2013

11-vuotias kotikoulussa homeoireiden takia


Iltalehti kertoo tänään 24.2.2013 Marjo Niittyvirran ottaneen 11-vuotiaan tyttärensä kotikouluun. Uusi koulurakennus ei ratkaissut ongelmaa, ja Niittyvirta epäilee homeiden siirtyneen vanhasta rakennuksesta uuteen huonekalujen ja kirjojen kautta. Tyttö saa herkästi ihottumaa, verenvuotoa, kuumetta ja kuivaa yskää. Nuoremman tyttären oireilu on pahentunut tänä talvena, ja hän on loppuviikot kotiopetuksessa. Niittyvirta uskoo heidän altistuneen homeelle jo kerhoaikana nyt jo puretussa seurakuntakeskuksessa.

"Koululla terveysongelmiin ja kotikouluun on suhtauduttu todella hyvin ja ymmärtäväisesti. Sara on käynyt koulussa välitunneilla ja ulkoliikuntatunneilla, että yhteys kavereihin säilyisi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti