Korkeasta rakennusteknisestä osaamisesta huolimatta Suomi on täynnä hometaloja. Rakentamisen haasteena ovat ilmasto, tiiviit talot ja uudet, testaamattomat rakennusmateriaalit ja -tavat sekä kiireessä tehty, huono työn jälki. Samalla kasvava joukko ihmisiä sairastuu jopa pysyvästi sisäilman epäpuhtauksien, kuten kosteusvaurioista syntyvien mikrobien ja kemikaalien takia. Sairastuneiden oikeus- ja sosiaaliturva on olematonta: kotinsa, irtaimistonsa sekä terveytensä ja työkykynsä voi menettää ja saada korvausten sijaan luulosairaan leiman. Moni sairastelee tietämättä, että syynä on huono sisäilma – ja julkinen terveydenhuolto kuormittuu turhaan.

9. kesäkuuta 2011

Kuinka paljon kodittomia sisäilmasta sairastuneita Suomessa on?

Merikontista tehty liikuteltava yksikkö. Kuva täältä.

Homepakolaisten sivuille on ilmestynyt hätämajoitus-osio, jonka kautta pyritään saamaan yhteys majoitusta tarvitseviin ympäri Suomen. Kiinnostuneet ottakaa yhteyttä.

Jos tilanne on mennyt niin pahaksi, ettei pysty olemaan juuri missään sisätiloissa eikä löydä asuntoa, niin on luultavasti myös netin ulottumattomissa. Olisi tärkeää, että sairastuneet saisivat koottua voimansa, koska niin kauan kuin ongelma ei ole virallinen ja sairastuneiden määrä rekisteröity (vrt. syöpäjärjestöt, jotka saavat avustusta ja tunnustusta), ongelmaan ei tule ratkaisua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti